Trag fondacija logo

Zadužbinski fond

Inspirisani delima Miše Anastasijevića, Marije Trandafil, Ilije M. Kolarca, u Trag fondaciji smo rešili da pokrenemo stvaranje jedinstvenog zadužbinskog fonda, verujući da u budućnosti Srbija kakvu želimo može postati stvarnost.

Kao vodeća fondacija u razvoju lokalnih zajednica u Srbiji, 2012. godine pokrenuli smo kampanju koja je do sada okupila preko 230 pojedinaca, veliki broj kompanija, fondacija, i drugih donatora iz Srbije i sveta. Zadužbinski fond Traga je jedinstven primer, jer je prvi fond te vrste u regionu.

Prikupljanjem sredstava u iznosu od 251.861 USD stvorili smo inicijalni fond od preko 750.000 USD zahvaljujući podršci privatne fondacije Čarls Stjuart Mot koja je donirala dvostruko veći iznos od prikupljenog. Putem ulaganja, fond će se s godinama uvećavati i omogućiti održivu podršku aktivnim i odgovornim građanima širom Srbije koji menjaju svoje zajednice i celo društvo nabolje.

Zahvaljujući dugoročnim donacijama i ulaganjima, u mogućnosti smo da u urgentnoj situaciji podržimo dve inicijative aktivnih građana iz zadužbinskog fonda! U okviru prve faze programa Aktivne zajednice – solidarni odgovor na COVID-19, podržali smo inicijativu udruženja „Na pola puta“ kako bi im omogućili da bezbedno nastave sa svojim uslugama i podrškom osobama sa intelektualnim teškoćama i njihovim porodicama u Pančevu.

Daruj za budućnost!

Udruženje “Na pola puta” iz Pančeva dugi niz godina pruža podršku osobama sa intelektualnim poteškoćama i njihovim porodicama, sa ciljem da im omogući što kvalitetniji život i uključenost u zajednicu. U uslovima vanrednog stanja i globalne pandemije korisnici ovog udruženja su bili primorani da više od mesec dana ne izlaze iz stanova i nemaju socijalnih kontakata sa roditeljima, starateljima, prijateljima.

Zbog teškoća i specifičnosti korisnika, njihovih potreba za kretanjem, nerazumevanjem novonastale situacije i brojnih izazova sa kojima se tim udruženja “Na pola puta” susreće kroz podržani projekat biće omogućeno nesmetano pružanje podrške korisnicima u trajanju od 24h. Pored obezbeđivanja prevoza za asistente i angažovanja osoba za snadbevanje, organizovaće se niz online radionica kako bi im bila pružena pomoć u prevazilaženju teškoća nastalih izolacijom.

Kroz zadužbinski fond upravo ovoj inicijativi pružamo podršku kako bismo doprineli jačanju solidarnosti u zajedničkom odgovoru na trenutnu krizu, i pokazali da su korisnici udruženja ravnopravni članovi društva.


#SolidarnostZaSve

sr_RS
en_US sr_RS