Trag fondacija logo

Rezultati konkursa za program AKTIVNE ZAJEDNICE

Tokom mesec dana trajanja konkursa za program Aktivne zajednice, krajem prošle godine na našu adresu pristiglo je 118 koncepata ideja iz čak 57 lokalnih zajednica!
Nakon što je Odbor aktivista odabrao 22 ideje koje su prošle u uži krug selekcije, predstavnici organizacija su učestvovali na treningu Pokrenimo zajednice, gde su zajedno sa trenerima radili na razvoju i unapređenju svojih koncepata ideja.
Odbor za donacije Trag fondacije je među finalnim konceptima izabrao deset ideja koje će biti podržane u okviru ove runde programa , pojedinačnim donacijama u maksimalnom iznosu od 400.000 dinara po ideji, a ukupnim iznosom od 3.888.646,83 dinara.

Spisak organizacija i neformalnih grupa koje će biti podržane:

1. Mladi za promenu, Vranje
2. Neformalna grupa Zelena oaza, Kučevo
3. Orkestrić (Orkestar dece i omladinaca), Selenča
4. Otvoreni krug, Novi Sad
5. Planinarsko-sportsko udruženje Željin, Aleksandrovac
6. Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici MentalHub, Novi Sad
7. Sekcija za pikado slepih i slabovidih Čivija, Šabac
8. Udruženje Fileo, Ruma
9. Udruženje muzičkih umetnika Orkestar svetlost, Smederevo
10. Za zeleniji i uređeniji Blok 44, Beograd

Trag fondacija već 21 godinu sprovodi program Aktivne zajednice, u okviru kojeg je do danas podržano 688 inicijativa neformalnih grupa i udruženja u više od 200 zajednica širom Srbije. Program od samog početka prati potrebe udruženih građana i građanki, i novčano i na druge načine ih podržava da realizuju svoje ideje koje doprinose razvoju i boljitku njihovih zajednica. Projekti koje podržavamo nisu tematski ograničeni i plod su ideja, energije, rada i posvećenosti ljudi koji učestvuju u njima.

Trajnu podršku programu daju Balkanski fond za demokratiju (BTD) i Fond braće Rokfeler.