Trag fondacija logo

Rezultati konkursa AKTIVNE ZAJEDNICE Trag fondacije!

Tokom mesec dana trajanja konkursa za program Aktivne zajednice, krajem prošle godine na našu adresu pristiglo je 190 koncepata ideja iz 68 lokalnih zajednica, od čega su 22 prijave došle iz seoskih sredina.

Nakon što je Odbor aktivista odabrao 21 ideju koja je prošla u uži krug selekcije, predstavnici organizacija su u januaru učestvovali na treningu Pokrenimo zajednice, gde su zajedno sa trenerima radili na razvoju i unapređenju svojih koncepata ideja.

Od finalnih predloga ideja, Odbor za donacije Trag fondacije izabrao je njih deset koje će biti podržane u okviru ove runde programa Aktivne zajednice, pojedinačnim donacijama u maksimalnom iznosu od 400.000 dinara po ideji.

Spisak organizacija i neformalnih grupa koje će biti podržane:

1. Neformalna grupa “Odbranimo Teslu”, Pančevo
2. Udruženje “Sovice”, Beograd
3. Udruženje “Pobunjene čitateljke”, Beograd
4. Neformalna grupa “Aktivisti iz komšiluka”, Donji Neradovac, Vranje
5. Udruženje “Sejači sreće”, Varvarin
6. Neformalna grupa “Jedna uz drugu”, Subotica
7. Neformalna grupa “Za naš kej”, Beograd
8. Udruženje “Sigurne staze”, Bor
9. Udruženje “Bio pčelinja klinika”, Bačko Novo Selo
10. Udruženje “Ja volim Topli Do”, Topli Do, Pirot

Aktivne zajednice Rezuktati konkursa - Trag fondacija

Trag fondacija već 21 godinu sprovodi program Aktivne zajednice, u okviru kojeg je do danas podržano 669 inicijativa neformalnih grupa i udruženja u preko 200 zajednica širom Srbije. Program od samog početka prati potrebe udruženih građana i građanki, i novčano i na druge načine ih podržava da realizuju svoje ideje koje doprinose razvoju i boljitku njihovih zajednica. Projekti koje podržavamo nisu tematski ograničeni i plod su ideja, energije, rada i posvećenosti ljudi koji učestvuju u njima.

Trajnu podršku programu daju Balkanski fond za demokratiju (BTD) i Fond braće Rokfeler. Program se realizuje i uz podršku kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.