Trag fondacija logo

Rezultati drugog kruga selekcije za konkurs She’s next

 

Završena je druga faza selekcije prijava pristiglih na konkurs podrške ženskom preduzetništvu She’s Next, koji sprovodi kompanija VISA Srbija u partnerstvu sa Trag fondacijom. Veće žena, sastavljeno od grupe ekspertkinja iz oblasti preduzetništva, odabralo je 11 finalistkinja koje ulaze u treću fazu selekcije:

 

 1. Aplikacija “Izbegni Aditive”, Health&More Company
 2. Održivi proizvodi industrijske simbioze i socijalne franšize za održivost poslovanja seoskih preduzetnica, Zavičaj u tegli
 3. ViolaVerde liker od lavande, Ana Milenković Preduzetnik Mešanje pića Eden Origin Čačak
 4. Mobilna logopedska aplikacija, Marina Ranđelović
 5. Pčelarska učionica, Anica Periškić
 6. Serbian Puzzle Tours, Marija Miladinović
 7. SciFari – Small steps to big adventures, Bit nauke
 8. Oprema za cedjenje soka od borovnice, Ivana Stojković
 9. TAKE BACK! Udruženje za podršku ljudima sa neurozom “Herc”
 10. Zdravi voćni obroci u teglici, Saneko Company d.o.o.
 11. Dečije tapeta koje inspirišu maštu i kreativnost, Tamara Đorđević 

 

Imajući u vidu da su kandidatkinje pod rednim brojevima 10 i 11 imale jednak broj poena, umesto prvobitno planiranih 10, odabrano je 11 finalistkinja.

 

Odabrane finalistkinje će svoje ideje predstavljati stručnom žiriju na Velikom edukativnom događaju koji će se održati 20. novembra u MTS dvorani i koji će ujedno biti finalna faza selekcije. Od 11 ideja, žiri će izabrati tri koje najviše odgovaraju postavljenim kriterijumima konkursa i koje će dobiti finansijsku podršku u iznosu od 5000 EUR za razvoj svojih biznis ideja.

Dvadeset dobitnica podrške u vidu kreiranja onlajn prodavnice biće proglašeno na Velikom edukativnom događaju koji će biti održan 20. novembra.