Trag fondacija logo

Program Aktivne zajednice: Održan je trening Pokrenimo zajednice

Krajem februara, tokom tri dana (od 24. do 26.2) održan je trodnevni trening za predstavnike 18 udruženja i neformalnih grupa koji su ušli u uži krug konkursa za novi ciklus programa Aktivne zajednice. Treneri Miloš Antić i Srđan Mitrović su aktivno doprinosili da učesnici razviju svoja znanja o civilnom društvu i sprovođenju promena u zajednici, a kroz promovisanje timskog rada i saradnje sa partnerima u zajednici.

U razgovoru o civilnom društvu u Srbiji; o istorijatu, trenutnom stanju, izazovima i kako se građani i građanke mogu motivisati da se uključe u akcije u zajednici, učesnici su mogli i da razmene svoja dosadašnja iskustva i postave pitanja kako bi otklonili nedoumice, i kasnije što bolje formulisali finalne predloge svojih projekata.

Tokom naredne dve nedelje, oni će razvijati i sasvaljati finalne predloge projekata, sa ciljem da u njih uključe pripadnike i pripadnice zajednica na koje se projekte aktivnosti i odnose. Odbor za donacije će zatim odabrati 10 projekata koji će dobiti finansijsku podršku Trag fondacije u visini od 450.000 RSD.

Program #AKTIVNEZAJEDNICE sprovodi se uz finansijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Foto: Goran Srdanov