Trag fondacija logo

Konkurs za VIRTUS nagradu za filantropiju

 

Konkurs za nominacije filantropskih doprinosa kompanija, preduzeća i pojedinaca/pojedinki za VIRTUS nagradu za filantopiju za 2023. godinu je završen.

Dobitnici VIRTUS nagrada biće proglašeni na ceremoniji u Beogradu u martu 2024. godine,  a imena dobitnika će dodatno biti objavljena na našim društvenim mrežama i sajtu Trag fondacije.

Konkurs za nominacije za VIRTUS nagradu za filantropiju za 2024. godinu biće objavljen u januaru 2025. godine na sajtu VIRTUS nagrade i društvenim mrežama Trag fondacije.

Trag fondacija je objavila početak konkursa za sedamnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju. Cilj nagrade je da istakne kompanije, preduzeća i pojedince, koji su tokom protekle godine svojim filantropskim delovanjem doprinosili razvoju zajednice na strateški i dugoročan način. VIRTUS nagrada dodeljuje se s namerom da se njihovo dobročinstvo promoviše i predstavi javnosti.

„Dobra dela imaju moć da inspirišu na nova dobročinstva. Upravo je to razlog zbog kog Trag fondacija već 17 godina nastoji da, dodeljujući VIRTUS nagradu, oda priznanje onima koji  čine dobro u zajednici i za zajednicu. Radujemo se što iz godine u godinu svedočimo primerima solidarnosti naših sugrađana i sugrađanki i poslovnog sektora, uprkos brojnim društvenim i ekonomskim izazovima. Trag fondacija ove godine s zadovoljstvom dodeljuje posebnu nagradu koja slavi korporativnu i individualnu podršku osnaživanju žena i devojčica, zahvaljujući kojoj verujemo da ćemo u narednom periodu sve češće svedočiti primerima podrške ovoj važnoj temi“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka programa filantropije Trag fondacije.

VIRTUS nagrada za 2023. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija: 

Nagrada za korporativnu filantropiju

Nagrada za malo i srednje preduzeće

Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora

Nagrada za individualnu filantropiju i 

Nagrada za mlade filantrope. 

Ove godine će po prvi put biti dodeljena i Nagrada koja u fokus stavlja filantropsku podršku osnaživanju žena i devojčica.

Poziv za nominacije biće otvoren od 11. januara i trajaće do 09. februara 2024. godine. 

Više informacija o propozicijama konkursa, načinima prijavljivanja, kriterijumima za izbor dobitnika i sastavu nagradnog žirija možete naći na linku.

Dobitnici VIRTUS nagrada za 2023. godinu biće proglašeni 23. marta 2024. godine na svečanoj ceremoniji u Beogradu.